Ingredienser

3,5 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 tsk malen ingefära
2 krm salt
2,5 dl havredryck
1 dl neutral rapsolja (+ extra till formen)
300 gr äpple
Pärlsocker att strö över kakan (rikligt)

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt havredryck och olja. Rör till en jämn smet. Dela och kärna ur äpplena. Skär ½-1 äpple (för 10-12 bitar) i tunna skivor och resten av äpplena i mindre bitar. Rör ner äpplet i smeten.

Olja & bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Häll i smeten. Toppa med de tunna äppleskivorna i ett fint mönster. Strö pärlsocker över. Grädda i mitten av ugnen ca 50 minuter, kontrollera med provsticka att kakan är torr.